PENGUMUMAN

Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia (BNM MAG) dan Kedai Muzium kini dibuka kepada pelawat bermula hari Rabu, 1 Disember 2021 dan mengikut waktu operasi baharu BNM MAG iaitu hari Selasa hingga Ahad dari 10.00 pagi hingga 5.00 petang. BNM MAG dan Kedai Muzium akan ditutup pada setiap hari Isnin. Tempah slot lawatan anda sekurang-kurangnya 2 hari sebelum tarikh lawatan. Kemasukan secara jumpa terus dan lawatan berkumpulan adalah tidak dibenarkan.

Hanya pelawat berumur 12 tahun dan ke atas yang lengkap vaksinasi dengan status MySejahtera “Risiko Rendah, Tiada Simptom” dibenarkan memasuki BNM MAG. Kanak-kanak bawah 12 tahun mesti ditemani ibu bapa atau penjaga yang telah lengkap vaksinasi.


Untuk kesejahteraan para pelawat, pameran interaktif akan ditutup buat sementara waktu.

Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia

Menawarkan enam galeri tetap dengan pelbagai tema iaitu: Galeri Kanak-kanak, Galeri Bank Negara Malaysia, Galeri Ekonomi, Galeri Kewangan Islam, Galeri Numismatik dan Galeri Seni. Galeri-galeri ini menyelami ekonomi Malaysia, peranan Bank Negara Malaysia di dalam pembangunan ekonomi serta landskap kewangan negara sejak zaman pra-kemerdekaan sehingga kini. Seiring dengan peranan Bank Negara Malaysia sebagai penaung warisan numismatik dan pendukung warisan seni Malaysia, muzium ini menampilkan koleksi khazanah numismatik yang seusia sejarah negara serta koleksi karya-karya seni yang dinamik dari Malaysia dan rantau ASEAN.

Tentang Kami
slider image slider image slider image slider image slider imageGaleri Muzium Maya

Alami galeri-galeri menerusi dunia maya


Pameran Maya

Layari dengan menggunakan pelayar web Google Chrome.Gerak Bayang: Seni PenceritaanJenayah Kewangan: Semak Sebelum DiperdayaLATerasi Kewangan

Pameran TerkiniSahabat Muzium
Pendapat anda penting
Bagaimanakah pengalaman pembelajaran dalam talian anda bersama kami?

X